A “self-inflicted major economic wound” or “the best chance we've had to save the one planet” : framing of the Paris climate accord by presidents Trump and Obama - Möttönen, Helmi (2018)
Kieli on keskeinen osa ihmisten mielipiteiden ja maailmankuvien, sekä sosiaalisen ja materiaalisen todellisuuden rakentumisessa. Asioiden esitystavoilla ja rajauksilla sekä käytetyillä diskursseilla voidaan esittää haluttu kuva käsiteltävästä aiheesta, ja tämä kuva voi muuttaa kuulijoiden mielipidettä siitä jopa heidän huomaamattaan. Kielellä on siis paljon valtaa.