Kädestä suuhun: Julia Kristevan abjekti ja anorektisen ruumiillisuuden epäpuhtauden kokemus - Penttilä, Anna (2018)
Tutkielma pyrkii nostamaan esiin syömishäiriöiden, mutta tässä työssä kohdennetusti anoreksian, merkityksellisyyttä. Työ pyrkii hahmottamaan anoreksian moniselitteistä luonnetta ja perustelemaan, että "anorektista maailmaa" ja siinä elävää subjektia ei voida riittävällä tavalla ymmärtää ainoastaan lääketieteellisen lähestymistavan kautta, fysiologisena objektikehona.