Demokraattinen yhteiskunta ja aktiivinen kansalaisuus peruskoulun 4.–6. luokan yhteiskuntaopin oppikirjoissa - Pesu, Johanna Mari (2018)
Pro gradu -tutkielmani käsittelee demokratiakasvatusta. Tutkielmassa tarkastelen, miten demokraattinen yhteiskunta ja aktiivinen kansalaisuus näyttäytyvät peruskoulun 4.–6. luokan keväällä 2018 kaikissa käytettävissä olevissa, yhteensä kuudessa, yhteiskuntaopin oppikirjassa. Yhteiskuntaoppi on alakoulussa uusi oppiaine, eikä siihen liittyvää tutkimusta ole käsitykseni mukaan aiemmin tehty. Oppikirja-analyysi antaa tärkeää lisäarvoa käytössä olevan oppimateriaalin sisällön arvioimiseen ja auttaa samalla havainnoimaan tulevaisuuden kehittämistarpeita.