"Eniten sitä toivois semmosta tasasta ja turvallista arkee": Miesten odotuksia perheen perustamisesta muotoutuvassa aikuisuudessa - Piirainen, Sanna (2018)
Lasten hankintaa lykätään tänä päivänä entistä myöhempään, jonka seurauksena syntyvyys Suomessa on laskenut viime vuosien aikana. Tässä tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, millaisia odotuksia nuorilla miehillä on perheen perustamisesta, millaisena he näkevät työn ja perheen yhteensovittamisen sekä millaisia merkityksiä miehet liittävät lapsiin ja elämään lasten kanssa.