Epäorgaanisten ioniyhdisteiden epälineaariset optiset materiaalit - Malinen, Henri (2018)
Tutkielmassa on perehdytty epäorgaanisiin epälineaarisiin optisiin (NLO) materiaaleihin ja tutkittu NLO -ominaisuuksia omaavien hybridimateriaalien valmistusta. Työn kirjallisessa osassa käydään läpi NLO -teoriaa, toisen harmonisen säteilyn (SHG) mittaustekniikoita ja epäorgaanisia NLO -materiaaleja. Kokeellisessa osassa on valmistettu polaarisista orgaanisista molekyyleistä ja halogeeniyhdisteistä heikoilla vuorovaikutuksilla sitoutuneita yhdisteitä. SHG -mittausten perusteella SHG -signaalien muodostus oli potentiaalisimpien yhdisteiden osalta vähäinen.