Klikkaa tästä: Klikkausprosenttiin vaikuttavat tekijät hakusanamainonnassa - Liisanantti, Tuomas (2018)
Hakusanamainontaa toteuttavien mainostajien tyypillisenä pyrkimyksenä on onnistua tuottamaan kustannustehokkaasti mainoksia, jotka aktivoituvat mainostajan tärkeimmiksi valitsemilla avainsanoilla, sijoittuvat hakutulossivulla mahdollisimman korkealle, ja ovat mahdollisimman vetovoimaisia. Yhtenä tärkeimmistä hakusanamainoksen vetovoimaa kuvaavista mittareista pidetään klikkausprosentiksi (CTR) kutsuttua mainosnäyttöjen ja mainokseen kohdistuneiden klikkausten välistä suhdelukua. Mainoksen toteutuneen klikkausprosentin vaikutus mainoksen hakutulossivulle sijoittumiseen on merkittävä. Vastaavasti, ylimmäs hakutulossivulla sijoittuvia mainoksia klikataan tyypillisesti eniten. Tällä mekanismilla klikkausprosentti ja sijoitus hakutulossivulla muodostavat osittain itseään vahvistavan tai heikentävän kehän. Niin klikkausprosenttiin kuin hakutulossivulle sijoittumiseen on toistensa lisäksi vaikuttamassa myös joukko muita tekijöitä, kuten avainsanojen vastaavuus ja hakutyypit, mainostekstin ominaisuudet ja vaikuttavuus, sekä mainostajan brändin tunnettuus ja uskottavuus. Tämä kandidaatin tutkielma on katsaus hakusanamainontaan liittyvään markkinointikirjallisuuteen, jossa pyritään tunnistamaan ja kokoamaan yhteen kaikki tunnetut hakusanamainosten klikkausprosentteihin vaikuttavat tekijät, sekä analysoimaan niiden välisiä suhteita ja mainostajan vaikutusmahdollisuuksia. Koska Google on Suomessa markkinaosuudeltaan selkeästi hallitsevin hakukone, on tutkimus rajattu koskettamaan ainoastaan Googlen hakukonetta, Google AdWords -mainoshuutokauppajärjestelmää, sekä sen tuottamia tuloksia.