Sosiaalisesta mediasta kerätty massadata ja sen analytiikka - Malkki, Kalle (2018)
Sosiaalinen media ja massadata ovat nousseet 2000-luvulla merkittäviksi tekijöiksi yhteiskunnissa ja liiketoiminnassa. Sosiaalinen media koostaa sisälleen suuren määrän käyttäjiä, jotka tuottavat myös huomattavia määriä dataa ja tämä tekee sosiaalisesta mediasta yhden suurimmista massadatan lähteistä. Tässä tutkielmassa pyritään selvittämään, minkälaista on sosiaalisen median massadata ja massadata-analytiikka. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena ja kirjallisuutta valittaessa pyrittiin valitsemaan julkaisuja, jotka on julkaistu 2010 jälkeen. Sosiaalisen median massadatan huomattiin soveltuvan hyvin massadatan määritelmiin ja sillä todettiin olevan tiettyjä sille ominaisia piirteitä struktuurin ja datan luotettavuuden osalta. Analytiikan osalta todettiin erityisesti event processing-mallilla olevan merkittävä rooli sosiaalisen median massadata-analytiikan osalta.