Motivation in secondary school English learning: Students’ views on their “ideal L2 selves” - Kangashaka, Eveliina (2018)
Motivaatio on iso tekijä oppilaan taitojen kehittymisessä. Opiskelumotivaation tutkiminen on lisääntynyt viime vuosikymmenten aikana. Vuonna 2005 tunnettu psykolingvistiikan professori, Zoltán Dörnyei, loi teorian, The L2 motivational self system, jonka mukaan omien tulevaisuudensuunnitelmien konkretisointi vahvistaa motivaatiota. Siispä, jos oppilas on tietoinen siitä, mihin hän tulee englantia tulevaisuudessa käyttämään, hänen halunsa oppia kyseistä kieltä kasvaa. Dörnyei’n teoria perustuu mahdollisten omakuvien (possible selves) ja integroivan motivaation (integrative motivation) teorioille, ja se yhdistää halun integroitua johonkin tiettyyn yhteisöön ja kuvauksen omasta tulevaisuuden minäkuvasta.