5G-teknologia ja sen soveltaminen puettaviin terveydenseurantateknologioihin - Hakkarainen, Antti (2018)
Viidennen sukupolven tietoverkkoteknologiaa (5G-teknologia) kehitetään vauhdilla sen vuoden 2020 tienoilla tapahtuvaa käyttöönottoa silmällä pitäen. 5G tuo mukanaan selvästi aiempaa paremmat tiedonsiirtonopeudet, mikä mahdollistaa uusia sovellutuksia etenkin puettavan ja langattoman teknologian saralla. Tämän työn tavoitteena on käydä läpi 5G:n parannukset 4G:hen verrattuna sekä avata joitakin uusia sovellutusmahdollisuuksia terveydenseurannan alalla.