Digitaaliset pelit lasten ja nuorten oppimisen apuvälineenä - Häyrinen, Antti (2018)
Pelien käyttö opetuksessa on jossain määrin kiistanalaista. Tässä tutkielmassa selvitetään mitä pelioppimisella tarkoitetaan, millaisia mahdollisia haittoja ja hyötyjä siihen liittyy ja mitä asiasta kertoo uusin tutkimustieto. Tutkielmassa selviää, että pelejä voi käyttää oppimisen tehostamisessa monilla tavoilla. Parhaassa tapauksessa pelioppimisessa oppimisessa tulee satunnaisoppimista: oppija pelaa peliä hauskuuden takia ja oppii ikään kuin vahingossa. Erityisen suuri positiivinen vaikutus peleillä näyttää olevan oppijan oppimismotivaatioon, mutta oppimistehokkuuden osalta tilanne ei ole niin selvä - lisätutkimusta aiheen tiimoilta tarvitaan.