La représentation des Africains dans Coke en stock de Hergé - Rökman, Kristiina (2018)
Tämän tutkimuksen tarkoituksena on tutkia, miten afrikkalaiset kuvataan Hergén luomassa sarjakuvaalbumissa Coke en stock. Hergé on kuuluisa belgialainen sarjakuvapiirtäjä, joka tunnetaan Tinttisarjakuvistaan. Tintin seikkailut ovat kuitenkin joutuneet ajan kuluessa kritiikin hampaisiin, ja niin myös vuonna 1958 koottua Coke en stock -albumia on syytetty rasistiseksi. Syytösten tuloksena Hergé on tehnyt muutoksia kyseisen albumin henkilöhahmojen puheisiin päivittääkseen tarinan nykyisten konventioiden mukaiseksi. Vuonna 1967 ilmestyi uusi laitos, josta on sittemmin otettu uusintapainoksia.