Pilvipalveluiden tietoturva : yrityksen näkökulma - Reponen, Teemu (2018)
Tässä tutkielmassa tutkitaan pilvipalveluiden tietoturvallisuutta yritysten näkökulmasta. Erityisesti tarkastelussa on se kuinka tietoturvaa sekä luottamusta voidaan parantaa. Tässä kontekstissa tietoturvalla viitataan pilvipalvelussa olevan tiedon eheyteen sekä ulkoisten uhkien torjumiseen. Toisaalta luottamus viittaa pilvipalveluiden toimintojen sekä tietojenkäsittelyn luotettavuuteen. Tutkimus suoritettiin kirjallisuuskatsauksena ja keskeisimpinä löytöinä olivat kuvaus yleisimmistä tietoturvauhkista, joita pilvipalveluissa kohdataan. Lisäksi tutkimuksen tuloksena on konkreettisia metodeja pilvipalveluiden tietoturvan toteutukseen. Tulosten ohella tutkimus antaa pohjan tulevaisuuden tutkimukselle, jonka tulisi kohdistua pilvipalveluiden tiedon prosessointiin liittyvien ongelmien ratkaisuun.