Elokuvamusiikin vaikutus kuulija-katsojassa herääviin tunteisiin - Roikonen, Milja (2018)
Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, kuinka elokuvamusiikki vaikuttaa kuulija-katsojassa herääviin tunteisiin. Asiaa lähestytään musiikkipsykologian avulla pohjustaen tutkimusta muun muassa kertomalla musiikin herättämistä tunteista. Nykypäivänä elokuvamusiikin tärkeyttä elokuvassa korostetaan enemmän ja enemmän, vaikka sen tehtävät ovat kuitenkin vuosikymmeniä pysyneet samanlaisina.