Suosittelujärjestelmät ja niiden tekniikat - Afflekt-Lazar, Sara (2018)
Suosittelujärjestelmät ovat nykyään yleisiä niin verkkokaupoissa kuin muilla internetsivuistoilla. Tämän kandidaatintutkielman tarkoituksena on tutkia suosittelujärjestelmiä yleisesti, niiden tärkeimpiä tekniikoita, sekä sovelluksia joissa suosittelujärjestelmiä käytetään. Suosittelujärjestelmien tekniikoilla on eroja, sekä jokaisella tekniikalla omat etunsa ja haittansa. Yritykset ovatkin näin ollen keksineet omia suosittelujärjestelmien tekniikoita, jotka sopivat heidän tarpeisiinsa parhaiten.