Minimax ja alfa-beta-karsinta - Karhunen, Jaakko (2018)
Vuoropohjaisia pelejä pelaavien ohjelmien pitää pystyä suunnittelemaan siirtonsa. Tutkielmassa perehdytään minmax-alrogitmin ja alfa-beta-karsinnan toimintaan, perehtymällä niistä tuotettuun kirjallisuuteen. Tutkielmassa on tarkoitus selvittää, ovatko minimax- ja alfa-beta-algoritmit tehokkaita vuoropohjaisten pelien tekoälyn päätöksenteossa. Niiden toimintaan ja rakenteeseen perehdytään shakkia esimerkkinä käyttäen. Algoritmit ovat toimivia tarkoituksessaan, ja niiden avulla tekoäly pystyy suunnittelemaan siirtonsa hyvin.