Building meaning through language: equality in movie reviews covering movies in the superhero genre - Piippanen, Netta (2018)
Miesten ja naisten eriarvoisuus on ajankohtainen puheenaihe, josta jokaisella on omat näkemyksensä. Eriarvoisuus näkyy muun muassa kielessä, jota tietoisesti tai tiedostamatta käytetään. Kieli, jota käytämme, rakentaa maailmankuvaamme ja näin ollen myös tasa- tai epätasa-arvo näkyy vahvasti siinä, miten miehistä ja naisista puhutaan ja kirjoitetaan.