Neuroevoluutio koneoppimismenetelmänä - Kärkkäinen, Saku (2018)
Neuroevoluutiolla tarkoitetaan neuroverkkojen suunnittelua ja opettamista evoluutiolaskennan avulla. Tutkielmassa tutustutaan neuroevoluution kokonaisvaltaisesti, samalla kartoitetaan sen käyttökelpoisuutta vaihtoehtoisena koneoppimismenetelmänä eri sovellusalueilla. Tutkielman johtopäätöksenä esitetään neuroevoluution menestyvän tällä hetkellä erityisesti vahvistusoppimisongelmien ratkaisussa. Lisäksi, laskentatehon kasvaessa on todennäköistä, että neuroevoluutiolla on kirkas tulevaisuus syvien neuroverkkojen suunnittelussa.