Esineiden Internet älykaupungeissa : Kestävän kehityksen haasteisiin vastaaminen - Järvinen, Toni (2018)
Esineiden internetiin kuuluvien laitteiden määrä kasvaa jatkuvasti tuottaen valtavan määrän dataa. Esineiden internetin tuottaman big datan avulla pystytään vastaamaan erilaisiin haasteisiin. Yksi tärkeimmistä haasteista on kestävän kehityksen turvaaminen. Kaupungistumisen myötä etenkin kaupunkialueilla on kasvava tarve vähentää päästöjen määrää sekä tehostaa julkisia palveluita, kuten jätteenhuoltoa ja liikennettä. Älykaupunki mahdollistaa näihin haasteisiin ratkaisuja. Tutkielmassa tullaan esittelemään erilaisia älykaupunkien ratkaisuja jotka edistävät kestävää kehitystä. Lisäksi tarkasteluun otetaan myös suomalaisia älykaupunkien käyttämiä älykkäitä infrastruktuureja ja sovelluksia. Tutkielma on toteutettu kirjallisuuskatsauksena.