Mobiiliteknologian vaikutukset moniajoon - Vainiomäki, Julia (2018)
Tutkielma käsittelee mobiiliteknologian vaikutuksia moniajoon (engl. multitasking). Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Lähteinä käytettiin pääasiallisesti tieteellisiä artikkeleita liittyen mobiiliteknologiaan sekä moniajoon. Tutkimus on ajankohtainen, sillä mobiiliteknologian vaikutuksista ihmisen keskittymiseen keskustellaan mediassa jatkuvasti. Ennen mobiiliteknologian yleistymistä median ja teknologian käyttö tarkoitti yleensä tietokoneen käyttöä, television katsomista, videopelien pelaamista tai edellä mainittujen yhdistelmää. Mobiiliteknologia on tuonut muutoksia arkipäivän elämäämme, sillä kaikkia näitä edellä mainittuja voi nykyään tehdä pienellä, taskukokoisella laitteella, joka kulkee aina mukana: älypuhelimella.