Testivetoisen ohjelmistokehityksen edut ja haitat ohjelmistoprojekteissa - Perälä, Juuso (2018)
Tässä tutkielmassa on tarkoitus selvittää testivetoisella ohjelmistokehityksellä mahdollisesti saavutettavia etuja ohjelmistoprojekteissa. Tutkimusmenetelmä-nä on kirjallisuuskatsaus. Aluksi tutkielmassa käsitellään vesiputousmallia, ketteriä menetelmiä, ohjelmistotestausta ja ohjelmiston laadun käsitettä, jotta sen jälkeinen testivetoisen ohjelmistokehityksen tutkimukseen tutustuminen olisi selkeämpää. Testivetoinen ohjelmistokehitys, tai TDD, on suosittu ohjel-miston suunnittelumenetelmä, joka perustuu lyhyisiin iteraatioihin, joissa tes-tit kirjoitetaan aina ennen varsinaista ohjelmakoodia, tai testattavaa toiminnal-lisuutta. Tutkielmassa saavutetut tulokset viittaavat siihen, että testivetoisen ohjelmistokehityksen implementoinnilla saavutettavia etuja voivat olla mm.: ohjelmiston ulkoisen laadun paraneminen, virheiden väheneminen, koodikat-tavuuden paraneminen, koodin ja vaatimusten parempi ymmärtäminen, komp-leksisuuden paraneminen. Joitain haittoja, jotka saattavat myös hankaloittaa TDD:n implementointia, olivat: testivetoisen ohjelmistokehityksen implemen-toimiseen vaadittava aika ja vaiva, testivetoisen ohjelmistokehityksen kehittä-jiltä vaatima korkeampi taitokynnys, mahdollisesta TDD:n prosessin väärin-ymmärtämisestä aiheutuvat ongelmat ja mahdollinen joidenkin koodin osien heikkeneminen. Tuloksissa havaittiin myös epäselvyyttä ja ristiriitaisuutta, joka viittaa lisätutkimuksen tarpeeseen.