Kollektiivisen edunvalvonnan sankarit : miksi nuoret ylemmät toimihenkilöt ryhtyvät luottamusmiehiksi? - Nirhola, Enni (2018)
Tutkimuksen tehtävänä on selvittää, miksi nuoret ylemmät toimihenkilöt ryhtyvät luottamusmieheksi, miten he kokevat kollektiivisen edunvalvonnan ja uuden työelämän. Tutkimuksessa tarkastellaan luottamusmiehen toimintaympäristöä, sekä työelämän muutosta vanhasta kollektiivisesta uuteen, yksilölliseen työelämään. Lisäksi tarkastellaan aiempia kollektiiviseen osallistumiseen liittyviä tutkimuksia.