Lohkoketjuteknologian sovellusmahdollisuudet osana infrastruktuuria - Määttä, Krista (2018)
Tutkielman aiheena on perehtyä lohkoketjuteknologiaan ja tarkastella sen mahdollisia sovellutuksia osana tietoyhteiskunnan infrastruktuuria: Millaisiin ongelmiin tämä voisi tuoda ratkaisuja ja miten sitä voitaisiin soveltaa yhteiskunnan rakenteessa? Mitä lohkoketjuteknologialla tarkoitetaan, kuinka ne toimivat ja miten ne ovat kehitetty? Millaisia haasteita lohkoketjujen soveltamiseen liittyy? Tutkimus toteutettiin kirjallisuuskatsauksena. Keskeisenä tuloksena voidaan teknologialla todeta olevan runsaasti potentiaalia tulla sovelletuksi monilla infrastruktuurin osa-alueilla. Lohkoketjun avainetuna on sen mahdollistama tiedon muuttumattomuus ja hajautettavuus, mutta ennen kaikkea läpinäkyvyys ja siten perinteisesti luottamuksen taanneen kolmannen osapuolen tarpeen poistaminen.