"Du sprichst in Deutschland ein Fossiliendeutsch" : Eine diskursanalytische Untersuchung über die sprachliche Handlungsfähigkeit und die Identität mehrsprachiger deutscher Einwanderer repräsentiert in systematischen Metaphern - Salonen, Nina (2018)
Tässä diskurssianalyyttisessä haastattelututkimuksessa tutkitaan monikielisten saksalaisten maahanmuuttajien kielellisen toimijuuden ilmentymistä systemaattisissa metaforissa. Tutkimuksen tarkoituksena on selvittää, minkälaista kielellistä toimijuutta haastateltavat ilmentävät metaforissa, millä kielellisillä elementeillä he sen tekevät, ja miten tämä toimijuus vaikuttaa heidän kielelliseen identiteettiinsä.