Atomien kemiallisen luonteen kuvaaminen tietokonesimulaation avulla - Pakkanen, Jere (2018)
Tämän kirjallisuuskatsauksen tarkoituksena on selvittää kuinka voidaan simuloida atomien toimintaa tietokoneella. Tutkielmassa tarkastellaan nykyiseen tietämykseen pohjautuen, kuinka atomeista voidaan tehdä tietokoneella laskettava malli atomien ja molekyylien vuorovaikutusten ja reaktioiden ennustamiseen. Tutkielman johtopäätöksenä todettiin, että on mahdollista havainnollistaa simulaation toimintaa visuaalisesti tietokoneen ruudulla.