Nettisivujen käytettävyys - Kuusela, Essi (2018)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää, mistä asioista hyvä käytettävyys koostuu ja miten se luodaan. Käytettävyydellä on suuri vaikutus nettisivujen menestykseen, ja siksi se on osattava ottaa huomioon. Tutkielmassa keskitytään tutkimaan etusivun, hierarkian ja asettelun, ulkoasun ja käytettävyyden tasapainottelun, navigoinnin, sisällön ja haun osuutta käytettävyyteen. Lisäksi perehdytään siihen, miten nettisivuista tehdään helppokäyttöiset myös niille, jotka tutkivat sivuja esimerkiksi näytönlukuohjelmalla. Koko tutkielman voi kiteyttää kahteen neuvoon: älä pakota käyttäjää ajattelemaan ja noudata totuttuja käytänteitä.