Heikkonäköisten ja sokeiden saavutettavuuden huomioiminen verkkosivujen kehittämisessä - Järvinen, Valtteri (2018)
Tutkimuksessa perehdytään saavutettavuuteen, sen nykyiseen tilaan, mitä ongelmia heikkonäköisillä ja sokeilla on verkossa sekä miten näitä ongelmia voidaan ottaa huomioon verkkosivujen kehittämisessä. Saavutettavuuden huomattiin edelleen olevan ongelma jopa suurimmilla verkkosivuilla. Heikkonäköisten ja sokeiden yleisimmät ongelmat johtuvat sivun rakenteen monimutkaisuudesta, rakenteeseen upotetun informaation puutteesta ja värien huonosta käytöstä. Ongelmien korjaaminen ei ole vaikeaa, koska yleisimpiin ongelmiin löytyy helpot ratkaisut, jotka eivät aiheuta paljoa lisätyötä.