Pelillistämisen hyödyntäminen työympäristössä - Parviainen, Tuomas (2018)
Pelillistäminen on nostanut suosiotaan yrityskäytössä viime aikoina. Kyseessä on kirjallisuuskatsaus pelillistämisestä, jonka tarkoituksena on tutkia pelillistämisen käyttöä yrityksissä muissa tarkoituksissa kuin markkinoinnissa. Pelillistäminen perustuu pelimekaniikkojen käyttämiseen ja ne tuottavat hyötyä erilaisten dynamiikkojen muodossa. Monet yritykset ovat käyttäneet pelillistämistä onnistuneesti, mutta tutkimukset kertovat, että pelillistäminen voi myös aiheuttaa haittoja yritykselle ja sen työntekijöille. Pelillistämistä on kritisoitu viime aikoina sen mahdollisen hyväksikäytön vuoksi, mutta konklusiivisia todisteita tällaisesta ei ole löytynyt.