Part-time special education from the point of view of Northern Savonian English teachers - Sutinen, Frans (2018)
Vuonna 2013 voimaan astunut perusopetuslainmuutos uudisti suomalaista erityisopetusta ja toi mukanaan kolmiportaisen tuen. Uusi tukimalli koostuu kolmesta eri asteesta, yleisestä, tehostetusta ja erityisestä tuesta. Useiden asiantuntijoiden mukaan uudessa tehostetun tuen asteessa osa-aikaisen erityisopetuksen rooli korostuu ja sen toimivuus määrittää myös tuen toimivuutta. Tämän tutkimuksen tarkoituksena oli saada kokemusperäistä tietoa tuen toteutumisesta Ylä-Savossa, ja tuoda esille englannin opettajien näkemys osa-aikaisen erityisopetuksen toimivuudesta ja toteutumisesta.