Liikkuminen virtuaalitodellisuudessa - Kumpulainen, Vesa (2018)
Kuluttajille suunnatut virtuaalitodellisuuslaitteet ovat tulleet markkinoille ja sen myötä virtuaalitodellisuussovellusten käytettävyys on hyvin ajankohtainen asia. Yksi tärkeä niiden käytettävyyden tekijä on liikkuminen, joka voi aiheuttaa käyttäjille esimerkiksi pahoinvointia ja joka vaikuttaa käyttäjien kokemuksiin myös muilla tavoin. Tämä tutkielma tarkastelee eri liikkumistapoja ja niiden vaikutuksia käyttäjien kokemuksiin. Tutkielmassa tarkastellaan myös joitakin tapoja, joilla liikkumistapoja voidaan muokata pahoinvoinnin vähentämiseksi.