Markkeriton liikkeenkaappaus - Hyytiä, Niko (2018)
Tämä kirjallisuuskatsaus käsittelee markkeritonta liikkeenkaappaustekniikkaa ja vertaa sitä muihin perinteisiin liikkeenkaappaustekniikoihin. Markkeritonta liikkeenkaappausta on tutkittu jo paljon, mutta sitä ei ole pystytty täysin hyödyntämään osana arkipäivän teknologiaa. Siksi tässä katsauksessa yritetään selvittää tekijöitä, jotka mahdollistavat markkerittoman liikkeenkaappauksen. Katsauksesta käy ilmi, kuinka RGB-kuvaa ja infrapunasäteillä saatavaa syvyyskuvaa hyödynnetään, jotta saadaan kuvasta kolmiulotteista tietoa. Tähän on käytetty suurimmaksi osaksi Microsoftin Kinect-laitetta. Tämä tekniikka on vasta kehitysvaiheessa, mutta sillä on potentiaalia kehittyä tehokkaaksi osaksi jokapäiväistä teknologiaa mm. lääketieteessä ja koulutuksessa.