Only the Gods Live Forever: The Importance and Themes of the Search for Immortality in the Epic of Gilgamesh - Kortesoja, Heidi (2018)
Gilgamesh-eepos on yli 4000 vuotta vanha aikaisen kirjallisuuden teos, jolla on vieläkin paikka nykymaailmassa. Teosta on tutkittu monella tavalla, joko historialliselta kantilta tai teosta itseään on tutkittu kirjallisuuden työnä. Tästä huolimatta eepoksen mielenkiintoisimmasta ja muiste-tuimmasta tarinakaaresta ei ole tehty merkittävää tutkimusta.