Lumikki-sadusta romaaniksi - Storm, Annastiina (2018)
Tämä tutkielma on tapaustutkimus adaptaatiosta. Se koostuu kahdesta osasta: Taiteellinen osa muodostuu tekstipätkistä, jotka ovat osia Lumikki-sadun pohjalta kirjoittamani romaanikäsikirjoituksen ensimmäisestä versiosta. Teoreettisessa osassa tarkastelen adaptaatioprosessia käytännössä. Tutkimuskysymykseni kuuluu: mitä kyseisessä adaptaatiossa tapahtuu?