The Future of Food in Margaret Atwood's Oryx and Crake - Ahva, Lasse (2018)
Ympäristön ja kulttuurin välinen suhde on tullut yhä suositummaksi tutkimuksen kohteeksi 1960-luvulla tapahtuneen ympäristöheräämisen jälkeen. Humanistisissa tieteissä tämä on tullut näkyväksi ekokriittisten teorioiden yleistymisessä.