Kuljetuskerroksen palvelunestohyökkäykset ja niiden torjuntamenetelmät - Leirimaa, Kristian (2018)
Palvelunestohyökkäysten yleistyessä on tärkeää ymmärtää miten, sekä miksi niitä aiheutetaan. Tämän tutkielman tarkoituksena on tarjota tiedot palvelunestohyökkäysten perusteista sekä tutustuttaa syvemmin kuljetuskerroksen protokolliin ja sitä hyödyntäviin palvelunestohyökkäyksiin. Tutkielmassa esitellään myös kuljetuskerroksen palvelunestohyökkäysten torjuntamenetelmiä sekä kuvaillaan verkon toimintaa OSI-viitemallin avulla. Tässä kirjallisuuskatsauksessa havaittiin, että UDP-tulvahyökkäyksen torjuntamenetelmien lisätutkimukselle olisi tarvetta.