” You treat a person as a person.” : higher education English teachers’ experiences and views of teaching multicultural groups - Kaariniemi, Ester (2018)
Maahanmuutto, kehittyneet tiedonkulun ja matkustuksen keinot, sekä lisääntynyt kansainvälisyys työelämässä ovat tuoneet monikulttuurisuuden osaksi arkipäivää myös Suomessa. Monikulttuurisuuden lisääntyminen näkyy myös koulu- ja korkeakoulumaailmassa, mikä tuo opettajille ja heidän ammattitaidolleen uudenlaisia haasteita. Vaikka monikulttuuristen ryhmien opettamista on tutkittu aikaisemmin peruskoulukontekstissa, korkeakoulukontekstiin sijoittuva tutkimus on vähäisempää. Tämän tutkimuksen tarkoituksena on selvittää korkeakoulujen englannin opettajien näkemyksiä ja kokemuksia ko. ryhmien opettamisesta.