Fantasiatyttöromaanien naisyhteisöt tyttökulttuurin rakentajina : Maria Turtschaninoffin Maresissa ja Anna Hallavan Sammakkoprinsessassa - Nurmilaakso, Miia (2018)
Tässä tutkielmassa tutkin fantasiamaailmaan sijoittuvan naisyhteisön roolia tyttöyden sekä tyttökultuurin rakentumisessa kotimaisissa fantasiatyttöromaaneissa Maria Turtschaninoffin Maresissa ja Anna Hallavan Sammakkoprinsessassa. Vertailen teoksia myös keskenään. Molemmat teokset ovat tytöille suunnattuja fantasiatyttöromaaneja, joissa yhdistyvät tyttökirjallisuuden ja fantasiakirjallisuuden piirteet. Tutkimuskysymykseni ovat seuraavat: miten ja millaista tyttöyttä naisyhteisöt rakentavat? Millainen on naisyhteisön tyttökulttuuri?