Die gleichgeschlechtliche Ehe in Deutschland : Eine kritische Diskursanalyse mit ausgewählten Pressetexten aus den Zeitungen Frankfurter Allgemeine Zeitung und Die Süddeutsche Zeitung - Peltonen, Sofia (2018)
Vuonna 2017 sekä Suomessa että Saksassa astui voimaan laki tasa-arvoisesta avioliitosta, jonka mukaan myös samaa sukupuolta olevat pariskunnat voivat mennä naimisiin entisen ns. rekisteröidyn parisuhteen sijaan. Mediassa on käyty runsaasti keskustelua aiheeseen liittyen, ja tässä kandidaatintutkielmassa tarkastellaan sitä, miten kahdessa eri saksalaisessa lehtiartikkelissa representoidaan lakiuudistusta, millaisia argumentteja teksteissä käytetään ja millaisia diskursseja teksteissä on havaittavissa. Lisäksi pohditaan, millaisia seurauksia kyseisillä diskursiivisilla ja representatiivisilla valinnoilla voi olla.