"We will hunt Merkel": Representations of the German elections 2017 in British and American newspapers - Stenzel, Linda (2018)
Uutisvälineiden tehtävä on tiedottaa maailman tapahtumista objektiivisesti suurelle yleisölle, mutta usein mediainstituutioiden tavoitteet määrittävät uutisraportoinnin näkökulman. Kielen käytöllä on tärkeä rooli mediadiskursseissa, ja erityisesti representaatioiden luomisessa. Median kuvaukset voivat vaikuttaa yleisön mielipiteeseen aiheista, joihin ihmisillä ei ole kosketusta jokapäiväisessä elämässä. Maan ulkopolitiikka ja väestön mielipide muista maista kuten esimerkiksi Saksasta, joka on johtavassa asemassa Euroopassa, on tärkeä globalisoituneessa maailmassamme.