Kappaleen sisäisen tarkastelutilavuuden rekonstruointi röntgentomografiassa - Laitinen, Jussi (2018)
Röntgentomografia on kuvantamismenetelmä, jonka avulla kappaleesta pystytään muodostamaan kolmiulotteinen rekonstruktio ilman kappaleen rikkomista. Tutkittavasta näytteestä otetaan useasta eri suunnasta varjokuvia, joista lasketaan kappaleen rakenteen paljastavia poikkileikekuvia. Jyväskylän yliopiston fysiikan laitoksella tutkitaan heterogeenisia materiaaleja röntgenmikrotomografialla, joka mahdollistaa mikrometrien kokoluokkaa olevan erotuskyvyn saavuttamisen.