Alpha frequency discrepancy and trait anxiety, activation, and inhibition in states of anxiety and mindfulness - Pietilä, Iikka (2018)
Meditaatiotekniikat tarjovat laajalti mahdollisuuksia hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja kehittämiseen sekä stressin lievittämiseen. Useat neurotieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet välittömiä tuloksia meditatitiivisten tekniikoiden soveltamisen ja aivojen oskillatoristen mekanismien välisessä suhteessa. Meditaatiolla on osoitettu olevan myös pitkäaikaisia vaikutuksia, joihin sisältyy ahdistuneisuuden ja murheen väheneminen.