Digitalisaation vaikutukset yrittäjyyteen - Koitola, Roope (2018)
Tämän kandidaatin tutkielman tarkoituksena oli selvittää kirjallisuuskatsauksen avulla minkälaisia vaikutuksia digitalisaatiolla on yrittäjyyteen. Jotta näitä vaikutuksia pystyttiin löytämään, tutkielmassa pureuduttiin ensin digitalisaation ja yrittäjyyden määritelmiin. Digitalisaation katsotaan tarkoittavan uusien teknologioiden käyttöönoton aiheuttamaa muutosta ihmisten, yritysten ja yhteiskunnan toiminnassa. Yrittäjyyttä puolestaan määritellään erilaisilla yrittäjään liitettävillä piirteillä, kuten innovatiivisuudella ja toiminnoilla, kuten yrityksen perustamisella. Kirjallisuuskatsauksen tuloksena selviää, että digitalisaatio tuo yrittäjyyteen lukuisia uusia mahdollisuuksia ja helpotuksia aina yrityksen perustamisesta liiketoiminnan kansainvälistämiseen. Suurimmiksi digitalisaation aiheuttamiksi haasteiksi kirjallisuuskatsauksen perusteella löydettiin digitalisaation huomiotta jättäminen sekä digitaalisen toimintaympäristön kansainvälisyyden aiheuttama kilpailun suuri määrä.