Paikannus piha-alueella kahta tai useampaa kameraa käyttäen - Meriö, Carl Erik Arto (2018)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan web-kameroiden avulla toteutettavaa kohteen tunnistamista ja paikantamista. Työssä esitetään laskentakaavat ja menetel- mä, joita tarvitaan sijainnin määrittämiseen kahta tai useampaa kameraa käyttäen toteutettavassa paikantamisessa. Tuloksena havaitaan, että on mahdollista toteuttaa riittävään, noin 10 cm tarkkuuteen kykenevä, rajatulla piha-alueella itsenäisesti toi- mivien pienlaitteiden, kuten ruohonleikurin tai lumilingon, paikannusjärjestelmä HD- tai UHD-tasoisten web- tai usb-kameroiden avulla.