LR-jäsennyksen toiminta ja käyttökohteet - Isoaho, Janne (2018)
LR-jäsennys on eräs kohtuullisen tehokas tapa jäsentää deterministisiä kontekstittomia kieliä. Tämän työn tarkoitus on tutkia, miten LR-jäsennys toimii ja millaisissa tilanteissa sitä voi käyttää. Tutkimus on suoritettu kirjallisuuskatsauksena. LR-jäsennyksen toimintaperiaate on yksinkertainen, mutta jäsentimiä voi luoda useilla eri tekniikoilla. LRjäsennyksen käyttö on perusteltua silloin, mikäli kielioppi on yhteensopivaa ja tarvitaan tehokasta jäsennintä.