Haskellin käyttö web-palvelinohjelmoinnissa - Lappi, Vilma (2018)
Funktio-ohjelmointia ei tavallisesti juurikaan käytetä web-kehityksessä. Tässä tutkielmassa selvitetään, olisiko Haskell-nimisestä funktio-ohjelmointikielestä kuitenkin hyötyä web-palvelinohjelmoinnissa. Tutkimuskysymyksenä on "Miten Haskellia voi hyödyntää web-palvelinohjelmoinnissa" ja tutkimusmenetelmänä on kirjallisuuskatsaus. Tuloksena saadaan, että Haskellilla ohjelmoitujen web-palvelinten etuja ovat erityisesti nopeus ja pieni koko.