Märchen in DaF-Unterricht : Ein Unterrichtspaket - Huupponen, Eeva (2018)
Tämä kandidaatintutkielma on opetuspaketti saksan opiskeluun suomalaisen alakoulun viidennelle luokalle, eli oppilaille, jotka ovat juuri aloittaneet saksan opiskelun. Opetuspaketin perustana toimivat sadut ja niiden suuri potentiaali alakoulun opetuskäytössä, jota kuitenkaan suomalaiset saksan kielen oppikirjat eivät tarpeeksi hyödynnä. Luodut tehtävät pohjautuvat Grimmin veljesten satuun Punahilkka sekä teemoihin perhe, ruumiinosat ja eläimet. Teoriaosassa tarkastellaan satujen ominaispiirteitä, suullista perimätietoa sekä Grimmin veljesten elämää ja töitä. Myös saksaa vieraana kielenä käsitellään, sen asemaa Suomessa sekä sitä, mitä suomalainen opetussuunnitelma sanoo kirjallisten teosten käytöstä opetuksessa. Analyysiosassa pohjustetaan tehtäviä ja kerrotaan niissä karttuvista taidoista.