Kunnat hyvinvointikertomusten raportoijina - Ahlgren, Niina (2018)
Satavuotiaan hyvinvointivaltiomme perustana voidaan pitää kansalaisten hyvinvointia ja kaikille saatavilla olevia laadukkaita peruspalveluita. Suomalaiset kunnat ja niiden tehtävät ovat muutoksen alla, ja kuntien hyvinvointijohtamisen työvälineeksi on otettu käyttöön hyvinvointikertomus. Hyvinvointikertomus on lakisääteinen, kuntalaisten hy-vinvoinnista ja siihen vaikuttavista tekijöistä raportoiva dokumentti, jota voidaan käyt-tää niin suunnittelun kuin arvioinninkin apuvälineenä. Ensimmäiset laajat hyvinvointi-kertomukset on laadittu vuosille 2013–2016.