Stereo- vai arkkityyppi? : homorepresentaatiot Elina Rouhiaisen Susiraja- ja Annukka Salaman Faunoidit-nuortenfantasiasarjoissa - Terentjeva, Dess (2018)
Tutkielmassa analysoidaan nuortenfantasiasarjojen Elina Rouhiaisen Susiraja (2012–2015) ja Annukka Salaman Faunoidit (2012–2014) homorepresentaatioita homostereotyypin, -arkkityypin ja -narratiivin käsittein. Tutkielma on queer-feministinen.Tutkielman tärkeitä käsitteitä ovat queerin hyödykkeenomaisuus, heteroystävällisyys ja kompensoiminen. Tutkielma pyrkii kyseenalaistamaan homostereotyyppisten hahmojen vahingollisuuden. Kohdeteosten homohahmoja käsitellään stereotypian, sosiaalisten suhteiden ja seksuaalisuuden näkökulmista.