Der Vorleser von Bernhard Schlink : Vergleich von Roman und Film - Björklind, Cecilia (2018)
Tämän kandidaatintutkielman aiheena on vertailu Bernhard Schlinkin kirjasta ja siihen pohjautuvasta elokuvasta Der Vorleser. Sekä kirja että elokuva ovat menestyneitä teoksia, ja elokuva seuraa tarkasti kirjan juonta ja tapahtumia. Teoksissa ilmenee kuitenkin useita eroavaisuuksia, ja näitä eroja ja niiden syitä tarkastellaan tarkemmin tässä kandidaatintutkielmassa. Teoriaosassa kerrotaan lyhyesti kirjallisuuden pohjalta tehtyjen elokuvien taustasta sekä esitellään teoksen kirjoittanut kirjailija. Myös kirjan juoni, tulkinta sekä vastaanotto esitellään sekä kerrotaan elokuvasta ja sen vastaanotosta. Analyysiosassa näitä kahta teosta vertaillaan keskenään ja yritetään löytää vastaus siihen, millaisia muutoksia elokuvaan on tehty ja miksi.