Pilvilaskennan hyödyntäminen liiketoimintatiedon hallinnassa - Väänänen, Paavo (2017)
Tämä tutkielma käsittelee pilvilaskennan hyödyntämistä liiketoimintatie- don hallinnassa. Tutkielma toteutettiin kirjallisuuskatsauksena alan kirjal- lisuudesta, hyödyntäen elektronisia kirjastoja kuten AISeL, ProQuest ja Google Scholar. Tutkielman tavoitteena oli selvittää se, miten organisaa- tiot voivat hyötyä pilvipohjaisesta liiketoimintatiedon hallinnasta. Tut- kielmassa perehdyttiin liiketoimintatiedon hallintaan sekä organisaation että teknologian näkökulmasta, sen sisältämiin prosesseihin sekä sen tuo- miin hyötyihin. Tämän jälkeen tarkasteltiin pilvilaskennan hyödyntämistä liiketoimintatiedon hallinnassa. Tutkielmassa päädyttiin siihen, että pilvi- laskentaa voidaan hyödyntää liiketoimintatiedon hallinnassa useammalla eri asteella. Pilvipohjaisen liiketoimintatiedon hallinnan käyttöönotto vaa- tii organisaatioilta vähemmän resursseja perinteiseen verrattuna, mutta käyttöönoton onnistuminen riippuu kuitenkin yhtä paljon organisaation valmiuksista kuin perinteisen liiketoimintatiedon hallinnan käyttöönotto.