Liiketoimintaprosessien kehittäminen Lean-ajattelua soveltamalla : tapaustutkimus - Uusikylä, Päivi (2018)
Liiketoimintaprosessit ja niiden johtaminen on todettu olevan hyvin tehokas tapa johtaa liiketoimintaa. Liiketoimintaprosessien johtamisen on todettu parantavan organisaatioiden tuloksia mm. pienentämällä kustannuksia, lyhentämällä läpimenoaikoja ja parantamalla laatua. Organisaatiot eivät välttämättä havaitse tarvetta liiketoimintaprosessien muutokselle, vaikka teknologiat, asi-akkaiden vaatimukset tai markkinatilanteet muuttuvat. Liiketoimintaprosessien kehittämisestä on kuitenkin vähän käytettävissä olevaa tietoa. Tässä tutkielmassa kuvataan Lean-ajattelua liiketoimintaprosessien kehittämisen menetelmänä. Kirjallisuuden perusteella selvitettiin, mitä liiketoimintaprosesseilla, liiketoimintaprosessien johtamisella ja niiden kehittämisellä tarkoitetaan. Lisäksi perehdyttiin Lean-ajatteluun. Tutkimuksen empiriaosuudessa rakennettiin malli, jonka avulla toteutettiin kohdeorganisaatiossa liiketoimintaprosessien kehittämistä. Lean-ajattelua hyödynnettiin kohdeprosessin analysoinnissa. Tutkimusmetodina on laadullinen tapaustutkimus ja se toteutettiin IT-palveluja tuottavassa yrityksessä. Yrityksen tarjous-toimitusprosessi kuvattiin kokonaiskuvan saamiseksi ja sen prosessin yhdelle osalle toteutettiin Lean-ajatteluun pohjautuva työpaja, jossa organisaation asiantuntijat tunnistivat prosessista asiakasta, asiakkaalle arvon tuottoa sekä hukkia. Työpajan perusteella voitiin todeta, että Lean-ajattelun periaatteilla voidaan kohdeprosessia tarkastella monista eri näkökulmista ja löydetään kehittämiskohteita, kuten prosessissa oli monessa kohtaa odottelua tai vastuu tehtävästä siirtyi asiantuntijalta toiselle. Toisaalta tutkimuksen kohteena oli vain yhden organisaation yksi prosessi, joten tulokset eivät ole kovinkaan yleistettävissä. Tämä tutkielma voi toimia jatkotutkimusten lähtötietona myös muille toimialoille.